• English
  • Ελληνικά
  • English
  • Ελληνικά

Ακαδημαϊκοί Συνεργάτες

ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ

STATE UNIVERSITY OF NEW YORK EMPIRE STATE COLLEGE, Η.Π.Α.

Το Κρατικό Πανεπιστήμιο της Νέας Υόρκης (STATE UNIVERSITY OF NEW YORK-SUNY) έχει 64 γεωγραφικά διασκορπισμένες πανεπιστημιουπόλεις στην πολιτεία της Νέας Υόρκης. Είναι το μεγαλύτερο δημόσιο πανεπιστήμιο στις Ηνωμένες Πολιτείες. Με την πάροδο των ετών, το State University of New York έχει επεκτείνει την επιρροή του και πέρα ​​από τα όρια της Νέας Υόρκης και εκτός των Ηνωμένων Πολιτειών. Το Empire State College είναι ένα από τα 64 κολέγια και πανεπιστήμια του State University of New York και εξυπηρετεί περίπου 20.000 φοιτητές κάθε χρόνο. Το State University of New York - Empire State College (SUNY-ESC) προσφέρει πλήρως αναγνωρισμένα προπτυχιακά και μεταπτυχιακά προγράμματα καθώς και επαγγελματικούς τίτλους σπουδών . Το State University of New York -ESC έχει το δικαίωμα να απονέμει πτυχία από το New York State Education Department και είναι πλήρως διαπιστευμένο από το Middle States Associations of Colleges and Universities (http://www.msche.org/ - 3624 Market St., Philadelphia, PA 19104). Το Empire State College του State University of New York ιδρύθηκε το 1971 και έχει κερδίσει τη φήμη για τα ευέλικτα και καινοτόμα προγράμματα του. Οι καθηγητές και το προσωπικό του State University of New York, ESC χρησιμοποιούν καινοτόμες, εναλλακτικές και ευέλικτες προσεγγίσεις στη τριτοβάθμια εκπαίδευση που μετασχηματίζουν τους ανθρώπους και τις κοινότητες με την παροχή αυστηρών προγραμμάτων που συνδέουν τις μοναδικές και διαφορετικές ζωές των ατόμων με τους προσωπικούς στόχους εκμάθησής τους.

 

Το Τμήμα Διεθνών Προγραμμάτων του State University of New York, ESC συνεργάζεται με εκπαιδευτικά ιδρύματα σε όλο τον κόσμο για την εξυπηρέτηση των προπτυχιακών φοιτητών. Οι φοιτητές συμμετέχουν σε μαθήματα στη τάξη και σε διαδικτυακή εκπαίδευση στην Αθήνα, την Πράγα, τη Θεσσαλονίκη και τα Τίρανα. Επιτόπια εξυπηρέτηση προς τους φοιτητές παρέχεται από τα γραφεία State University of New York, Empire State College σε αυτές τις πόλεις.

 

Επικοινωνία: Two Union Avenue, Saratoga Springs, NY 12866/ T 518-587-2100/www.esc.edu

UNIVERSITY OF GREENWICH, Μ. ΒΡΕΤΑΝΙΑ

Το University of Greenwich βρίσκεται στο Λονδίνο και είναι ιδιαίτερα γνωστό στην Ελλάδα λόγω της μακροχρόνιας παράδοσής του στον τομέα της ναυτιλίας και, πιο πρόσφατα, λόγω του υψηλού δείκτη απασχολησιμότητας των αποφοίτων του, γεγονός που καταδεικνύει την καλή φήμη που το πανεπιστήμιο απολαμβάνει στη αγορά εργασίας. Το University of Greenwich θέτει τα υψηλότερα πρότυπα στην ποιότητα διδασκαλίας. Πράγματι, το Πανεπιστήμιο ταξινομήθηκε ως το καλύτερο Πανεπιστήμιο του Λονδίνου στην ποιότητα της διδασκαλίας σύμφωνα με τους Sunday Times. Πολλά από τα προγράμματα του University of Greenwich έχουν επαγγελματικό προσανατολισμό και συνδέονται άμεσα με την αγορά εργασίας. Σε συνεργασία με το New York College το University of Greenwich προσφέρει προπτυχιακά και μεταπτυχιακά προγράμματα με σπουδές εξ’ ολοκλήρου στην Ελλάδα, μετά την ολοκλήρωση των οποίων οι φοιτητές λαμβάνουν το αυθεντικό πτυχίο του Πανεπιστημίου. 

 

Επικοινωνία: Old Royal Naval College, Park Row, Greenwich, London SE10 9LS / Τ 020 8331 9000 / www.gre.ac.uk

UNIVERSITY OF BOLTON, Μ. ΒΡΕΤΑΝΙΑ

 

Το University of Bolton έχει τις ρίζες του σε ένα από τα πρώτα ιδρύματα εκπαίδευσης μηχανικών το 1824. Σήμερα το University of Bolton έχει ένα διεθνές φοιτητικό πληθυσμό. Οι ισχυροί δεσμοί του Πανεπιστημίου με τη βιομηχανία του επιτρέπουν να παρέχει έναν μεγάλο αριθμό επαγγελματικά αναγνωρισμένων προγραμμάτων διαπιστευμένων από τις αντίστοιχες επαγγελματικές ενώσεις. Το University of Bolton δίνει έμφαση στην υποστήριξη των φοιτητών σε κάθε στάδιο του ταξιδιού τους στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.

 

Το Πανεπιστήμιο στεγάζεται σε μία σύγχρονη, συμπαγή, κεντρική πανεπιστημιούπολη στη πόλη του Bolton μία φιλική, ασφαλή και ανεπτυγμένη πόλη κοντά στο Μάντσεστερ και το Λίβερπουλ. Η ποιότητα διδασκαλίας του πανεπιστημίου έχουν κερδίσει με συνέπεια τις υψηλότερες δυνατές βαθμολογίες από την αντιπροσωπεία ποιοτικού ελέγχου της βρετανικής κυβέρνησης. Τα τελευταία χρόνια το Πανεπιστήμιο είχε ένα σημαντικό πρόγραμμα επένδυσης στην αναδιαμόρφωση και δημιουργία νέων εγκαταστάσεων καθώς και συναρπαστικές εγκαταστάσεις για τη μελέτη και την αναψυχή. 

 

Επικοινωνία: Deane Road, Bolton, BL3 5AB / T +44 (0)1204 900600 / www.bolton.ac.uk

UNIVERSITÉ TOULOUSE 1 CAPITOLE, ΓΑΛΛΙΑ

To Université Toulouse 1 Capitole - (ονομάζεται επίσης UT1) βρίσκεται στην καρδιά της πόλης της Τουλούζης, στη νοτιοδυτική Γαλλία, και είναι υπερήφανο για την ακαδημαϊκή του παράδοση που ανάγεται στον 13ο αιώνα. Προσηλωμένο στην επιδίωξη της ακαδημαϊκής αριστείας και της επαγγελματικής δεξιότητας, ήδη από το 1970, όταν άνοιξε, το Université Toulouse 1 Capitole είναι ένα δημόσιο ίδρυμα που έχει τις καταβολές του στη Σχολή Κανονιστικού Δικαίου που δημιουργήθηκε το 1229 από τον βασιλιά Saint Louis, το δεύτερο πανεπιστήμιο που ιδρύθηκε στη Γαλλία μετά τη Σορβόννη. Σήμερα, είναι ένα Πανεπιστήμιο Νομικών, Οικονομικών και Διοικητικών Σπουδών και προτεραιότητά του είναι η έμφαση στα διεθνή δίκτυα με σκοπό την προώθηση επιστημονικών συνεργασιών, καθώς και ανταλλαγών φοιτητών, καθηγητών και των ερευνητών.

 

Το UT1 αποτελεί παγκόσμιο ηγέτη στον τομέα της έρευνας σε θέματα Βιομηχανικής Οικονομίας (κατετάγη πέμπτο στον κόσμο για τις δημοσιεύσεις στην IO/Οικονομική των Επιχειρήσεων μετά τα Harvrard, UC Berkeley, Chicago και Stanford από το econphd.net), με πολλούς γνωστούς διεθνείς ερευνητές και διδακτορικούς φοιτητές από όλο τον κόσμο.

 

Το UT1 παρέχει εκπαίδευση για τα στελέχη των επιχειρήσεων του μέλλοντος. Η επίτευξη της αριστείας στον τομέα της έρευνας διαδραματίζει κεντρικό ρόλο στο UT1 στην ανάπτυξη των ανταλλαγών, στην εξέλιξη των μεθόδων διδασκαλίας και στη συνεργασία με επιχειρήσεις. Οι EADS, Airbus, EDF-GDF, Microsoft, VISA, κυρίαρχοι πάροχοι τηλεπικοινωνιακών υπηρεσιών και διεθνείς χρηματοπιστωτικοί όμιλοι, όπως η BNP, έχουν δημιουργήσει μια σχέση εμπιστοσύνης με το UT1 και βρίσκουν στους μεταπτυχιακούς φοιτητές του UT1 και στα αποτελέσματα των ερευνών του UT1 τα μέσα που είναι ουσιώδη για την ανάπτυξή τους.

 

Επικοινωνία: 2, Rue du Doyen, Gabriel Marty, 31042 Toulouse, Cedex 9/T. 05 61 63 5600/www.iae-toulouse.fr

 

INTERNATIONAL UNIVERSITY OF APPLIED SCIENCES BAD HONNEF, ΓΕΡΜΑΝΙΑ

Το University of Applied Sciences (IUBH), με πανεπιστημιουπόλεις στο Bad Honnef και στο Bad Reichenhall είναι ένα από τα κορυφαία ιδιωτικά πανεπιστήμια της Γερμανίας και προσφέρει ποιοτική εκπαίδευση σε αυτούς που στοχεύουν σε διευθυντική θέση στον κλάδο των υπηρεσιών του 21ου αιώνα. Οι απαιτήσεις διεθνώς του προφίλ αυτών που απασχολούνται σε διευθυντικές θέσεις έχουν αλλάξει δραματικά τα τελευταία χρόνια. Το IUBH School of Business έχει αναγνωρίσει αυτή την εξέλιξη και προσφέρει στους ενδιαφερόμενους ως το πρώτο ιδιωτικό, αναγνωρισμένες από το κράτος πανεπιστήμιο που λειτουργεί αποκλειστικά στον τομέα των υπηρεσιών.

 

Με μια σειρά από ελκυστικά προγράμματα Bachelor και Master το IUBH έχει θέσει νέα πρότυπα για τη νέα γενιά μάνατζερς.

 

Όλα τα προγράμματα σπουδών είναι διαπιστευμένα από τον ανεξάρτητο οργανισμό πιστοποίησης FIBAA (Ίδρυμα για τη Διεθνή Διοίκηση Επιχειρήσεων Διαπίστευσης), και, πρόσφατα, πέντε προγράμματα σπουδών έλαβαν επιπλέον μία σπάνια διάκριση το Premium Seal FIBAA. Αυτό καθιστά την IUBH το πανεπιστήμιο με την περισσότερες FIBAA Premium Σφραγίδες στη Γερμανία.

 

Η IUBH επιτυγχάνει σταθερά υψηλή βαθμολογία στην αξιολόγηση των μέτρων, συμπεριλαμβανομένων κορυφαία βαθμολογία στην τρέχουσα CHE-Κατάταξη το 2014 σε όλες τις σχετικές κατηγορίες. Στον τομέα της Διοίκησης Επιχειρήσεων η IUBH κατατάσσεται ως το καλύτερο ιδιωτικό πανεπιστήμιο των εφαρμοσμένων επιστημών με τις περισσότερες αξιολογήσεις στην κορυφαία ομάδα της Γερμανίας.

 

Επικοινωνία: Mólheimer38, 53604 Bad Honnef Am Rhein,Nordrhein-Westfalen, Germany/ T. 2224-9605108/ www.iubh.de/en

National American University, Η.Π.Α.

Το National American University (NAU) ιδρύθηκε το 1941 στη Νότια Ντακότα και από τότε το Πανεπιστήμιο έχει επεκταθεί σε προγράμματα ενώ πολλές πανεπιστημιουπόλεις ιδρύθηκαν σε όλες τις Ηνωμένες Πολιτείες, από τη Νότια Ντακότα και Μινεσότα στο Νέο Μεξικό, Κολοράντο και Τέξας. Το NAU έχει γίνει γνωστό για τα εκπαιδευτικά του προγράμματα που ανταποκρίνονται στους επαγγελματικούς στόχους των φοιτητών του και τις ανάγκες των εργοδοτών και στην κοινωνία γενικότερα μέσω των παραδοσιακών αλλά κυρίως μέσω εξ αποστάσεως μεθοδολογιών.

Από το 1996, το πρόγραμμα NAU Distance Learning έχει δημιουργήσει ένα διαδικτυακό πανεπιστήμιο που προσφέρει πτυχίο σε διάφορες επιστημονικές περιοχές. Με την προσθήκη των online μαθημάτων οι φοιτητές έχουν πρόσβαση στη μάθηση 24 ώρες την ημέρα από οπουδήποτε μπορούν να έχουν πρόσβαση στο Internet.

Μεταξύ άλλων διακρίσεων, το πανεπιστήμιο είναι πλήρως διαπιστευμένο από το Higher Learning Commission και την North Central Association. Επιπλέον, το Business School του NAU έχει λάβει την αρχική διαπίστευση από τη IACBE για αρκετά από τα προγράμματα σπουδών του. Το Πανεπιστήμιο έχει καταχωρηθεί με τα Υπουργεία Παιδείας σε πολλά έθνη και απολαμβάνει καθεστώς θυγατρικών με πολλά ιδρύματα της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης σε όλο τον κόσμο.

Επικοινωνία: www.national.edu

Nikola Vaptsarov Naval Academy, Βουλγαρία

Μία παγκόσμιας αναγνώρισης ναυτική εκπαίδευση

Η Nikola Vaptsarov Naval Academy (NVNA) είναι το παλαιότερο και πιο διάσημο κέντρο της ναυτικής εκπαίδευσης στη Δημοκρατία της Βουλγαρίας, ένα σύμβολο αριστείας στην παγκόσμια ναυτιλιακή κοινότητα και μέλος της Διεθνούς Ένωσης Ναυτιλιακών Πανεπιστημίων (IAMU). Η αυστηρή τήρηση των διεθνών προτύπων είναι ο κανόνας για τη Ναυτική Ακαδημία Nikola Vaptsarov. Το πτυχίο  Πλοιάρχων και Μηχανικών Εμπορικού Ναυτικού  εγκρίθηκε από τον ΙΜΟ (International Maritime Organisation) και η Ναυτική Ακαδημία στη Βάρνα ΑΕΝ συμπεριλήφθηκε στη «Λευκή Λίστα» ως εκπαιδευτικό ίδρυμα με «εγκεκριμένη εκπαίδευση». Από τότε η Ναυτική Ακαδημία στη Βάρνα  στη Βουλγαρία υπήρξε ανώτατο εκπαιδευτικό πανεπιστήμιο για Ναυτιλιακές σπουδές στη Βουλγαρία που αναγνωρίζεται από τους πλοιοκτήτες και τις υπηρεσίες σε όλο τον κόσμο χωρίς επιπλέον εξετάσεις.

 

Σήμερα η Ναυτική Ακαδημία ΑΕΝ σχολή Εμποροπλοιάρχων Μηχανικών της Βάρνα εκπαιδεύει αξιωματικούς για το Πολεμικό Ναυτικό της Βουλγαρίας και το Εμπορικό Ναυτικό, σύμφωνα με τα παγκόσμια αναγνωρισμένα πρότυπα. Απόφοιτοι Αξιωματικοί Εμπορικού Ναυτικού είναι καλά προετοιμασμένοι για το καθήκον τους στη θάλασσα και παίρνουν μέρος με επιτυχία σε πολλές ασκήσεις σε στενή συνεργασία με τα πλοία του ΝΑΤΟ.  Επίσης, οι Αξιωματικοί του Εμπορικού Ναυτικού, απόφοιτοι της  Ναυτικής Ακαδημίας στη Βάρνα με σπουδές στη Βουλγαρία είναι Καπετάνιοι και Μηχανικοί Πλοίων  σε πολλές ξένες εταιρείες στις ΗΠΑ, την Αγγλία, την Ιαπωνία, τη Γαλλία, τη Γερμανία, τη Νορβηγία, την Ιταλία, την Ελλάδα, το Ισραήλ, την Τουρκία, Φιλιππίνες, Αραβικές χώρες

κ.ά..

Οι εγκαταστάσεις της Ακαδημίας παρέχει στους φοιτητές πρόσβαση σε σύγχρονες τεχνολογίες, προσομοιωτές και εργαστήρια έρευνας και ανάπτυξης, σύμφωνα με τα εθνικά και διεθνή πρότυπα. Οι φοιτητές έχουν στη διάθεσή τους πλανητάριο, που είναι το μεγαλύτερο στη Βαλκανική Χερσόνησο και προσφέρει άρτια εκπαίδευση σε δόκιμους αξιωματικούς σχετικά με την εκπαίδευση  πλεύσης  χρησιμοποιώντας τα άστρα στον ουρανό. Σχεδόν κάθε δόκιμος ξεκινά με την κωπηλασία, κολύμβηση και ιστιοπλοΐα, και στα συστήματα διεύθυνσης στη θερινή κατασκήνωση της Ακαδημίας. Επίσης, έχει την επιλογή να διπλασιάσει το χρόνο κατά τη διάρκεια της πρακτικής στα πλοία του Ναυτικού και του εμπορικού στόλου. Στο τέλος της εκπαιδευτικής διαδικασίας οι φοιτητές αποφοιτούν με το βαθμό του τρίτου αξιωματικού.

Η Nikola Vaptsarov Naval Academy είναι διαπιστευμένη ως Ίδρυμα τριτοβάθμιας εκπαίδευσης στη Βουλγαρία και τα πτυχία που απονέμει οδηγούν στην πιστοποίηση STCW. 

Επικοινωνία: Nikola Vaptsarov Naval Academy, 73 V. Drumev St., Varna 9026, Bulgaria,  www.naval-acad.bg/en