ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ

ΚΑΝΤΕ ΑΙΤΗΣΗ ΤΩΡΑ

ΚΑΝΤΕ ΑΙΤΗΣΗ ΤΩΡΑ

Καριέρα στην Ψυχολογία: Αμέτρητες δυνατότητες


29 June 2024
Dr Antonia Svensson, Head of Psychology Department
Καριέρα στην Ψυχολογία: Αμέτρητες δυνατότητες

Οι ψυχολόγοι συμβάλλουν σχεδόν σε κάθε επάγγελμα, από την εκπαίδευση, την υγεία και την κοινωνική φροντίδα μέχρι το νομικό σύστημα, την ηγεσία των επιχειρήσεων και τις αθλητικές επιδόσεις. Η ψυχολογία είναι ένας τεράστιος τομέας με ατελείωτες δυνατότητες.

Αναρωτιέστε συχνά ή σκέφτεστε "γιατί;". Αν ναι, οι σπουδές Ψυχολογίας θα μπορούσαν να είναι μια πολύ καλή επιλογή για εσάς. Οι ψυχολόγοι είναι από τη φύση τους περίεργοι άνθρωποι και δεν σταματούν ποτέ να μαθαίνουν. Οι ψυχολόγοι προσπαθούν να κατανοήσουν πώς ο εγκέφαλος και το περιβάλλον μας επηρεάζουν τη συμπεριφορά και τα συναισθήματά μας. Συμβάλλουν ευρέως στην ανάπτυξη της κοινωνίας μας μέσω της αυστηρής και επιστημονικής μελέτης πολύπλοκων ατομικών και κοινωνικών ζητημάτων. Δεδομένου ότι η κοινωνία αλλάζει συνεχώς, οι ψυχολόγοι πρέπει να μαθαίνουν συνεχώς, ερευνώντας και αναπτύσσοντας τόσο την κατανόηση όσο και τις λύσεις μας σε νέα προβλήματα. Το σίγουρο είναι ότι δεν θα βαρεθείτε ποτέ σε αυτόν τον τομέα!

Πολλοί άνθρωποι πιστεύουν ότι ο κύριος ρόλος ενός ψυχολόγου είναι να διαγιγνώσκει και να θεραπεύει ανθρώπους με προβλήματα ψυχικής υγείας. Ένας μεγάλος αριθμός ψυχολόγων εργάζεται όντως με άτομα για να τα βοηθήσει να ξεπεράσουν τις δυσκολίες ψυχικής υγείας και να προσαρμοστούν στις προκλήσεις που συνδέονται με τραυματισμό, χρόνια ασθένεια ή/και αναπηρία. Οι ψυχολόγοι έχουν πράγματι συμβάλει σημαντικά στη θεραπεία και την αποκατάσταση των ατόμων με προβλήματα ψυχικής υγείας και στον τομέα της αποκατάστασης γενικότερα, τις τελευταίες δεκαετίες.  Όμως η ψυχολογία είναι πολλά περισσότερα από αυτό. Σήμερα οι ψυχολόγοι εργάζονται επίσης με στελέχη επιχειρήσεων, μαθητές και εκπαιδευτικούς, αθλητικές ομάδες και αθλητές για να βοηθήσουν τόσο τα άτομα όσο και τις ομάδες να μειώσουν το άγχος, να συνεργαστούν καλύτερα, να ενισχύσουν την ανθεκτικότητα και τις προσωπικές τους δυνάμεις και να αξιοποιήσουν τις δυνατότητές τους. Ένας άλλος σημαντικός τομέας στον οποίο η ψυχολογία συμβάλλει σημαντικά στην κοινωνία είναι ο τομέας της προαγωγής της υγείας. Τα προγράμματα ψυχικής αγωγής διαδραματίζουν σημαντικό ρόλο στην πρόληψη της εμφάνισης προβλημάτων ψυχικής και σωματικής υγείας και η έρευνα των πεποιθήσεων και των στάσεων για την υγεία συμβάλλει στην προώθηση της κατανόησης της συμπεριφοράς που σχετίζεται με την υγεία. Εν ολίγοις, είναι δύσκολο να σκεφτεί κανείς ένα επάγγελμα στο οποίο η ψυχολογία δεν μπορεί να εφαρμοστεί.

Θέλετε να ενισχύσετε τις ικανότητές σας στην κριτική σκέψη, τη συνεργασία και την επίλυση προβλημάτων; Ένα πτυχίο ψυχολογίας είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να τα αναπτύξετε όλα αυτά. Η κατανόηση του τρόπου χρήσης των ερευνητικών ευρημάτων και των ψυχολογικών γνώσεων και δεξιοτήτων για το σχεδιασμό παρεμβάσεων - και του τρόπου ελέγχου της αποτελεσματικότητάς τους - είναι μια σπουδαία δεξιότητα που μπορεί να έχει κανείς σε μια μεγάλη ποικιλία επαγγελμάτων. Σπουδάστε ψυχολογία για μια καριέρα με αναρίθμητες δυνατότητες.

Θέλετε να μάθετε περισσότερα; Γιατί να μην εξετάσετε το ενδεχόμενο να υποβάλετε αίτηση για ένα από τα πτυχία μας στην ψυχολογία στο New York College; Επισκεφθείτε https://www.nyc.gr/tmimata-spoudon-nyc/spoudes-psychologias

NEWSLETTER
NEWSLETTER

Εγγραφείτε στο Newsletter για να ενημερώνεστε πρώτοι για τα νέα & τις εκδηλώσεις μας!

Unsubscribe