ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ

ΚΑΝΤΕ ΑΙΤΗΣΗ ΤΩΡΑ

ΚΑΝΤΕ ΑΙΤΗΣΗ ΤΩΡΑ

Καλές αποφάσεις, κακές αποφάσεις και ορθές αποφάσεις


28 January 2019
Δρ. Δημήτριος Π. Χαραλαμπίδης
Καλές αποφάσεις, κακές αποφάσεις και ορθές αποφάσεις

Κοινό στοιχείο όλων των αποφάσεων είναι ότι λαμβάνονται στο παρόν αλλά αξιολογούνται στο μέλλον: οι καλές αποφάσεις επιτυγχάνουν το επιθυμητό αποτέλεσμα ενώ οι κακές όχι. Δεδομένου ότι το μέλλον είναι αβέβαιο, είναι σχεδόν αδύνατο να γνωρίζουμε εξαρχής αν μία απόφαση είναι καλή ή κακή, ιδιαίτερα υπό διαρκώς μεταβαλλόμενες συνθήκες όπως αυτές της σύγχρονης εποχής.

Παρά το ότι δε μπορούμε να γνωρίζουμε εκ των προτέρων αν μία απόφαση είναι καλή ή κακή, μπορούμε να διασφαλίσουμε ότι οι αποφάσεις μας είναι ορθές, ήτοι προσαρμόζονται στο επιδιωκόμενο αποτέλεσμα και το πλαίσιο εντός του οποίου λαμβάνονται. Το επιδιωκόμενο αποτέλεσμα μπορεί να διαμορφωθεί κατά το δοκούν από εκείνον που αποφασίζει ενώ το περιβάλλον (πλαίσιο) βρίσκεται εκτός «δικαιοδοσίας» του. Συνεπώς, ο λήπτης αποφάσεων πρέπει να το κατανοήσει προτού το ενσωματώσει κατάλληλα στη διαδικασία λήψης της απόφασης και αυτό απαιτεί γνώση, εμπειρία και αντιληπτική ικανότητα.

Στον Εκπαιδευτικό Όμιλο New York College, οι σπουδαστές της Διοίκησης Επιχειρήσεων και συναφών πεδίων έχουν την ευκαιρία να αποκτήσουν γνώση από επιστήμονες με σημαντικό ερευνητικό και διδακτικό έργο, να μάθουν για τις εμπειρίες επαγγελματιών με μακρά ιστορία και να διαμορφώσουν, έτσι, την αντιληπτική ικανότητα που θα τους καταστήσει ικανούς να ανταποκριθούν στις προκλήσεις της επαγγελματικής και προσωπικής σταδιοδρομίας τους. Για όλους εμάς στον Εκπαιδευτικό Όμιλο New York College, η διαμόρφωση των δεξιοτήτων που απαιτούνται για τη λήψη ορθών αποφάσεων είναι το ηθικό “συμβόλαιο” που υπογράφουμε με όλους τους σπουδαστές μας και κάθε σπουδαστή μας ξεχωριστά. Μόνο έτσι μπορούμε να εγγυηθούμε ότι, εδώ και 30 χρόνια, η φοίτηση στο New York College συνιστά την καλύτερη επιλογή για τους μελλοντικούς λήπτες αποφάσεων.

Δρ. Δημήτριος Π. Χαραλαμπίδης, Ακαδημαϊκός Διευθυντής, New York College Θεσσαλονίκης

NEWSLETTER
NEWSLETTER

Εγγραφείτε στο Newsletter για να ενημερώνεστε πρώτοι για τα νέα & τις εκδηλώσεις μας!

Unsubscribe