ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ

ΚΑΝΤΕ ΑΙΤΗΣΗ ΤΩΡΑ

ΚΑΝΤΕ ΑΙΤΗΣΗ ΤΩΡΑ

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η Ημερίδα της Σχολής Ναυτιλιακών Σπουδών του New York College με θέμα "Ναυτιλία και Νέα Εποχή ", παρουσία του Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη, CEO των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά και σημαντικών παραγόντων της Ελληνικής Ναυτιλίας


24 October 2024
Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η Ημερίδα της Σχολής Ναυτιλιακών Σπουδών του New York College με θέμα

Την Τρίτη, 22 Οκτωβρίου, πραγματοποιήθηκε με πολύ μεγάλη επιτυχία η ημερίδα με τίτλο "Ναυτιλία και Νέα Εποχή: Ευκαιρίες Καριέρας και Απασχόλησης στον Μεταβαλλόμενο Κόσμο", στην ιστορική αίθουσα του Φιλολογικού Συλλόγου "Παρνασσός", που προσέλκυσε πλήθος επαγγελματιών, φοιτητών και νέων που ενδιαφέρονται για τον ναυτιλιακό κλάδο.

Στην ημερίδα συμμετείχαν κορυφαίοι επαγγελματίες και ακαδημαϊκοί του ναυτιλιακού κλάδου, οι οποίοι μοιράστηκαν πολύτιμες γνώσεις και προοπτικές γύρω από τις νέες τεχνολογίες, τις περιβαλλοντικές προκλήσεις και τις δεξιότητες που απαιτούνται στο μεταβαλλόμενο παγκόσμιο ναυτιλιακό τοπίο. 

Ειδική παρέμβαση έκανε ο κ. Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, CEO των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά, ο οποίος απηύθυνε χαιρετισμό, σκιαγραφώντας το όραμά του για τις μελλοντικές εξελίξεις στη ναυτιλία. Τόνισε τις αναδυόμενες ευκαιρίες που προσφέρει η τεχνολογική πρόοδος και η παγκόσμια στροφή προς τη βιωσιμότητα, υπογραμμίζοντας τον ρόλο των νέων επαγγελματιών στην επιτυχή μετάβαση.

Εν συνεχεία το λόγο έλαβαν οι κ.κ Καθηγητής και Συγγραφέας Δημήτρης Μπουραντάς, Πρύτανης Νew York College, Iδρυτής των μεταπτυχιακών προγραμμάτων σπουδών Διοίκησης Ανθρωπίνου Δυναμικού και Executive MBA στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών (πρώην ΑΣΟΕΕ), Δρ. Ιωάννης Κοκκαράκης, Τεχνικός Διευθυντής, Νοτιοανατολικής Ευρώπης, Μαύρης Θάλασσας και Αδριατικής, Γαλλικός Νηογνώμονας, Ελένη Πολυχρονοπούλου, Πρόεδρος HEMEXPO, αντιπρόεδρος Sea Europe και Πρόεδρος Erma First Group και Πάνος Ζαχαριάδης, Τεχνικός Διευθυντής Atlantic Bulk Carriers, Πρόεδρος Επιτροπής Θαλασσίου Περιβάλλοντος BIMCO.

Καθηγητής και Συγγραφέας Δημήτρης Μπουραντάς, Πρύτανης Νew York College, Iδρυτής των μεταπτυχιακών προγραμμάτων σπουδών Διοίκησης Ανθρωπίνου Δυναμικού και Executive MBA στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών (πρώην ΑΣΟΕΕ)

Δρ. Ιωάννης Κοκκαράκης, Τεχνικός Διευθυντής, Νοτιοανατολικής Ευρώπης, Μαύρης Θάλασσας και Αδριατικής, Γαλλικός Νηογνώμονας

Ελένη Πολυχρονοπούλου, Πρόεδρος HEMEXPO, αντιπρόεδρος Sea Europe και Πρόεδρος Erma First Group

Πάνος Ζαχαριάδης, Τεχνικός Διευθυντής Atlantic Bulk Carriers, Πρόεδρος Επιτροπής Θαλασσίου Περιβάλλοντος BIMCO

Οι παρευρισκόμενοι είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν για τις νέες τάσεις στη ναυτιλία, όπως οι πράσινες τεχνολογίες και η ψηφιοποίηση του κλάδου, ενώ οι ομιλητές ανέδειξαν τις δεξιότητες που θα είναι απαραίτητες για τις μελλοντικές καριέρες στον χώρο. Επίσης, τονίστηκε η σημασία της ευελιξίας και της δια βίου εκπαίδευσης για την αντιμετώπιση των διαρκώς εξελισσόμενων προκλήσεων της αγοράς. Η ημερίδα έδωσε στους συμμετέχοντες πολύτιμη δικτύωση με ηγετικές φυσιογνωμίες της ναυτιλίας, ανοίγοντας δρόμους για νέες επαγγελματικές συνεργασίες και προσφέροντας έμπνευση για τις προοπτικές του κλάδου.

Η επιτυχημένη αυτή πρωτοβουλία ανέδειξε τον καίριο ρόλο του New York College στη διαμόρφωση των επαγγελματιών του μέλλοντος, συμβάλλοντας ουσιαστικά στη σύνδεση της ακαδημαϊκής γνώσης με τις πραγματικές ανάγκες της αγοράς εργασίας, ενώ παρουσιάστηκε το νέο μεταπτυχιακό του  Ομίλου, που φέρει τίτλο “ΜΒΑ in International Shipping”, αφήνοντας εξαιρετικές εντυπώσεις και προκαλώντας έντονο ενδιαφέρον.

NEWSLETTER
NEWSLETTER

Εγγραφείτε στο Newsletter για να ενημερώνεστε πρώτοι για τα νέα & τις εκδηλώσεις μας!

Unsubscribe